Svečano otvoren 52. MOS u Celju: Komora Zagreb predstavila projekt Zagreb Crafts Shop i najavila platformu E- commerce

Dana 10. rujna 2019.godine je u Celju službeno otvoren  52. Međunarodni obrtnički sajam (Mednarodni obrtni sejem). Već 52.godinu za redom ovaj sajam okuplja obrtnike iz cijelog svijeta, ali i više od 100 000 posjetitelja u šest dana sajma. Ova poslovno- sajamska manifestacija podijeljena je u pet područja: MOS Dom, MOS Tehnika, MOS Turizam, MOS B2B i MOS Plus. U šest dana održavanja sajma očekuju nas predavanja, poslovni događaji ali i radionice gdje se mogu dobiti brojne korisne informacije vezane za obrtništvo i poslovanje.  

Obrtnička komora Zagreb i ove godine aktivno sudjeluje na Međunarodnom obrtničkom sajmu u Celju. Sajam su posjetili i predstavnici Obrtničke komore Zagreb: predsjednik dr.sc. Mirza Šabić, potpredsjednici Spomenka KrebszMarko CesarAntun Trojnar, predsjednik Udruženja prijevoznika Zdravko Bubnić.

I ove godine, Obrtnička komora Zagreb izlaže na izlagačkom prostoru Obrtne zbornice Krško u paviljonu „L“ s kojom ima dugogodišnju uspješnu suradnju.  Na info pultu Obrtničke komore Zagreb, u paviljonu "L" promoviran je Zagreb Crafts Shop koji je nedavno otvoren na adresi Ilica 49. Predstavljeni su proizvodi izlagača u Crafts Shopu, a posjetiteljima dane informacije o Obrtničkoj komori Zagreb ali i samom novotvorenom Zagreb Crafts Shopu. 

Posjetite info pult Obrtničke komore Zagreb u paviljonu "L"

Na okruglom stolu predstavljen novi projekt Obrtničke komore Zagreb- platforma E commerce 

Uspješna dugogodišnja suradnja između Obrtne zbornice Krško i Komore Zagreb, i ove je godine rezultirala zajedničkom organizacijom foruma koji se održavao prvi dan sajma. Sudionici okruglog stola u Celju su ove godine raspravljali o prilikama obrta i malih poduzeća na širenju tržišta na prostore nekadašnje zajedničke države. U raspravi su sudjelovali: dr.sc. Mirza ŠabićGoran Berić (MI KRAS, Hrvatska), Ivana Kolar (Julius Rose d.o.o.), Belca Matjaž (Riko d.o.o.) i  Miro Sevšek (KIMMY oblačila za delo).  

Predsjednik Obrtničke komore Zagreb, govorio je o projektima Obrtničke komore Zagreb, spomenuo je Zagrebački obrtnički sajam kao sajam koji će se 2020.godine održati po peti put, a glavni cilj mu je promocija zanatskih zanimanja osnovnoškolcima i na taj način privući veći broj učenika na upise u srednje strukovne škole. 

Voditelj Kluba za zapošljavanje RADO, Krunoslav Knežević je ovom prilikom predstavio i novi projekt Obrtničke komore Zagreb- platformu E-commerce. Cilj projekta je interesno povezivanje tradicijskih obrta s novim intelektualnim i uslužnim obrtima, otvaranje poslovnih mogućnosti svima, a i u konačnici povećavanje broja radnih mjesta.
Platforma E- commerce bi bila alat na kojoj bi "digitalni trgovci"  otvarali svoje online trgovine s tradicijskim rukotvorinama i obrtničkim proizvodima općenito. 

Krunoslav Knežević predstavio novi projekt Obrtničke komore Zagreb- platformu E-commerce

Obrtnici iz Zagreba i Zagrebačke županije koji ove godine izlažu na sajmu:
 

  • Radiona za izradu zupčastih i pužnih prijenosa Habuš, Velika Gorica
  • Mesingana  galanterija "Đuretić", Velika Gorica
  • MP METALOPLAST Tkalčević,  Zagreb
  • ROTO KRUNA, Velika Gorica
  • ELMET proizvodno-uslužni obrt,  Zagreb

52. MOS otvoren do nedjelje 15. rujna 

Celjski sajam traje šest dana te je sajam otvoren do nedjelje 15. rujna, a  cijeli program sajma pročitajte OVDJE.