Novosti

Novosti

Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska po četvrti put u Obrtničkoj komori Zagreb

Obrtnička komora Zagreb po četvrti je put bila domaćin konferencije kroz koju 24sata i platforma „Bolje obrazovanje, Bolja Hrvatska“ nastavljaju otvarati najvažnije teme hrvatskog obrazovnog sustava. Pod okriljem naziva konferencije 'Kamo ide moje dijete' tražili su se odgovori na najvažnija pitanja koja direktno utječu na budućnost Hrvatske - što naša djeca uče u...

Novosti

Ponovo je dopušteno parkiranje vozilima do 3,5 t na zagrebačkim javnim parkiralištima

Obrtnička komora Zagreb zajedno s Udruženjem obrtnika grada Zagreba već je nekoliko puta ukazivala na probleme parkiranja s kombi vozilima dužih od 5 metara na parkirnim mjestima grada Zagreba s kojima se susreću zagrebački obrtnici.

Novosti

Forum zagrebačkih ugostitelja okupio najutjecajnije ugostitelje i turističke djelatnike grada Zagreba

Udruženje ugostitelja Zagreb i ove je godine organizirao jednu od najznačajnijih manifestacija struke pod nazivom "Forum zagrebačkih ugostitelja 2018." koja se održala 06. studenoga 2018. u Zagrebu. Forumu, okupljalištu najutjecajnijih ugostitelja i turističkih djelatnika grada Zagreba, nazočio je i predsjednik Obrtničke...

Novosti

Uspostava daljnje suradnje s gospodarskim savjetnikom Veleposlanstva Republike Slovenije Bernardom Šrajnerom

Novi opunomoćeni ministar i gospodarski savjetnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Zagrebu, Bernard Šrajner i predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić održali su 31. listopada sastanak s ciljem uspostave daljnje suradnje na području obrtništva. Suradnja obrtnika iz dvije susjedne države najočitija je u pograničnim...

Novosti

Sudjelujte u u projektu „Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela“

Sudjelovanjem u projektu „Makeover karijere – podrška zapošljavanju u sektoru njege tijela“. 60 nezaposlenih žena dobit će priliku za sudjelovanje u programu kluba za zapošljavanje, a planirano je uključivanje 45 nezaposlenih žena u programe obrazovanja: vizažist/ica, maser/ka, poslovi manikure.

Više...

Novosti

Izmjene i dopune u Zakonu o zaštiti na radu

Navedene izmjene i dopune Zakona neće utjecati na smanjenje stupnja sigurnosti i zaštite zdravlja radnika na mjestu rada kod poslodavca, odnosno neće povećati rizik od nastanka ozljeda na radu, profesionalnih bolesti i bolesti u vezi s radom, a osigurat će određeno administrativno rasterećenje poslodavaca. Naime, primjena pravila zaštite na radu na mjestima rada usklađena je sa svim Direktivama Europske Unije na području sigurnosti i...

Novosti

Bravarija Žuglić proslavila je 50 godina kontinuiranog rada

Velikom proslavom za obitelj, prijatelje, suradnike i ostale dobrodošle goste, obitelj Žuglić proslavila je 50 godina utemeljenja obrta. Da će obrt postati obiteljska tradicija, nadao se gospodin Stjepan Žuglić koji je daleke 1968. godine otvorio obrt te je konjskim zapregama po Čučerju vozio i montirao gotove proizvode (ograde, vrata, prozore) napravljene u maloj, skromnoj radionici.

Novosti

Prezentacija dualnog modela obrazovanja na primjeru strukovnog kurikuluma za zanimanje kozmetičar

Što sve donosi dualni model strukovnog kurikuluma kozmetičar, članicama Sekcije kozmetičara pojasnile su jučer predstavnice Ministarstva znanosti i obrazovanja, Andreja Uroić Landekić, voditeljica Službe za strukovno obrazovanje i Elisabetta Fortunato, viša stručna savjetnica u MZO.

U uvodnom dijelu gđa Uroić Landekić prisutnima je općenito...

Novosti

Održana 83. Zlatna igla – najdugovječnija modna revija u Hrvatskoj

Zlatna igla Zagreba, revija zagrebačkih obrtnika i njihovih gostiju,  najdugovječnija modna priredba u Hrvatskoj u održana je u sinoć u Studiju 10 Hrvatske radiotelevizije uz izravni prijenos na prvom programu. Modnom pistom 83. put prošetali su manekeni i manekenke najavivši novu modnu sezonu.
Ovogodišnja 83. tradicionalna obrtnička modna revija Zlatna igla Zagreba održana...

Novosti

Javni natječaj za dodjelu rezerviranih parkirališnih mjesta u gradu Zagrebu

Rezervirano parkirališno mjesto može se dodijeliti pravnim osobama ili fizičkim osobama obrtnicima, i to najviše do 10% od ukupnog broja raspoloživih parkirališnih mjesta u pojedinoj ulici ili na trgu na području Grada Zagreba.
 
Rezervirano parkirališno mjesto može se dodijeliti pravnoj osobi ili fizičkoj osobi obrtniku koja:

Stranice

Pretplati se na Novosti - Feed