Udruženje obrtnika Samobor

Erasmus+ projekt „COOLINARY YOUTH“

Udruženje obrtnika Samobora, Svete Nedelje i Stupnika razvija projekte i programe za mlade s ciljem podizanja kvalitete njihova života u lokalnoj zajednici. Jedno od područja našeg djelovanja je i promocija bogate lokalne gastronomije i kulturne baštine kojom Samobor obiluje.
U taj proces uključeni su i naši članovi, mladi obrtnici koji svojim radom, entuzijazmom i talentima doprinose promociji samoborske gastronomije i kulturne baštine.

Održan sastanak s poduzetnicima uslužnog sektora (Service grupa) u sklopu Poslovnog Kluba TOP PODUZETNIK

Dana 21. siječnja, održao se sastanak uUdruženju obrtnika Samobor između  Udruženje obrtnika i poduzetnika uslužnog sektora (Service grupa) u sklopu Poslovnog Kluba TOP PODUZETNIK. (www.toppoduzetnik.hr)
Našem pozivu za druženjem i umrežavanjem odazvali su se i predstavnici Grada Samobora te Pučkog otvorenog učilišta Samobor koji su informirali sudionike o mogućnostima i prilikama koje im se nude.

Sastanak TECH GRUPE poduzetnika u okviru Poslovnog kluba TOP Udruženja obrtnika Samobor

U prostoru Udruženja obrtnika Samobor održali prvi „Welcome breakfast“ Kluba TOP poduzetnik. Obrtnici i poduzetnici iz Samobora, Svete Nedelje i okolice koji se bave proizvodnjom okupili su se kako bi se upoznali sa sadržajem i uslugama Kluba, ali i kako bi se međusobno povezali i upoznali. Kako bi se međusobno bolje upoznali, svaki obrtnik ukratko je predstavio sebe i djelatnost kojom se bavi.

Studio Croker- moderni obrtnik

Udruženje obrtnika Samobor, Svete Nedelje i Stupnika ima još jednu obrtničku zvijezdu među svojim članovima. To je obrtnik – lončar iz Svete Nedelje Igor Romić čiji je kratki opis poslovanja objavio Poslovni Dnevnik. 
Osim lončarstva, ovaj obrtnik bavi se i fotografijom, neko vrijeme bavio se i slikarstvom, no formalno likovno obrazovanje nema. “Ja sam po struci kuhar“, kaže Romić.

Kulinarska radionica za samoborske ugostitelj

U organizaciji Udruženja obrtnika Samobor jučer je u Kavani i hotelu Livadić Samobor održana edukacijsko - kulinarska radionica za samoborske ugostitelje – kuhare. Glavna tema radionice je korištenje lokalne autohtone ribe – žumberačke pastrve u kombinaciji sa sezonskim namirnicama. Radionicu su vodili chefovi Jurica Obrol i Matija Roso iz šibenskog restorana Pelegrini. 

„Dojdi na 3D kremšnitu“

Ekonomska, trgovačka i ugostiteljska škola provodi u suradnji sa Srednjom strukovnom školom projekt „3D samoborska kremšnita“, a koji je financiran sredstvima Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Projekt „3D samoborska kremšnita“  promocija je obrtničkih zanimanja u sektoru turizma koji za cilj ima potaknuti interes mladih za upisivanje ugostiteljskih zanimanja u turizmu  i promociju autohtonog gastro proizvoda Samobora – samoborske kremšnite.

Dojdi osmaš u Samobor!

Predstavljanje obrtničkih zanimanja u Samoboru ove godine održalo se 11. travnja od 9,00 do 14,00 sati u prostorijama samoborskih srednjih škola. Već 7. godinu zaredom ovaj projekt Udruženje obrtnika Samobor zajednički provodi s Gradom Samoborom, Ekonomskom trgovačkom i ugostiteljskom školom Samobor, Srednjom strukovnom školom Samobor, zagrebačkim srednjim školama i Udrugom Pozitiva Samobor. Ove godine kao gost pridružio nam se Park prirode Žumberak – samoborsko gorje koji je za učenike održao kulinarsku radionicu tradicionalnih jela.

Stranice

Pretplati se na RSS - Udruženje obrtnika Samobor