11. Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore održan je ove godine u Šibeniku od 28. do 29. ožujka 2019. godine. Domaćin ovogodišnjeg Susreta bila je Obrtnička komora Šibensko-kninske županije

Susret prijevoznika Hrvatske obrtničke komore značajna je manifestacija koja svake godine okuplja prijevoznike – obrtnike, ali i trgovačka društva te sve ostale dionike u obavljanju prijevozničkih djelatnosti. Važnost ove manifestacije očituje se u činjenici da je to jedan od rijetkih događaja na kojem obrtnici - prijevoznici imaju mogućnost razmijeniti međusobna iskustva i što je još važnije, komentirati probleme s predstavnicima relevantnih institucija. Oko 130 prijevoznika, u okviru radnih sastanaka, izlaganja, prezentacija i panela, dva su dana raspravljali o mogućnostima unaprjeđenja struke.

Broj obrtnika – prijevoznika - članova HOK-a, koji se bave nekim od vidova prijevozništva je oko 7,600, broj obrtnika koji imaju registriranu djelatnost cestovnog prijevoza porastao je za oko 3% u godini dana. Uz rast broja obrtnika, porastao je i broj zaposlenih radnika kod obrtnika u ovoj djelatnosti, u odnosu na 2018.g. za oko 4%.

Prvi dan Susreta održan je sastanak predstavnika Ceha prijevoznika, Sekcije taksi, Sekcije brodara i Sekcije autobusnih prijevoznika s predstavnicima HGK i MUP-a, te sastanak predstavnika autoškola s predstavnikom MUP-a. 

Drugi dan Susreta čuli smo brojna izlaganja, a posebno zanimljivo izlaganje bilo je ono predstavnika Carinske uprave kojim je pojašnjena procedura povrata dijela plaćene trošarine iz goriva. Čuli smo izlaganje predstavnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture o nadolazećoj zakonskoj regulativi u prijevozu, te od predstavnika Ministarstva unutarnjih poslova novosti u Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Veliki interes prisutnih bio je za izlaganje o utjecaju Pravilnika o zabrani uporabe pojedinih javnih cesta za vozila iznad 7,5 t na poslovanje prijevoznika, obzirom je navedeni Pravilnik izazvao brojne probleme za prijevoznike na terenu.