Dodjelom priznanja i potpisivanjem sporazuma s OK Vukovarsko srijemske županije obilježena svečana Skupština

Svečana skupština Obrtničke komore Zagreb, prilikom koje su se dodijelila priznanja zaslužnim obrtnicima i pojedincima, kao i uvaženim visokim gostima za razvoj obrtništva te potpisao Sporazum o suradnji i prijateljstvu s Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije, održana je 06. prosinca 2018. godine. 
Predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić se u svom se pozdravnom govoru osvrnuo na važnost obrtništva danas te je dodijelio posebno priznanje Dinku Biliću, pročelniku Ureda za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Grada Zagreba. Dodijeljeno priznanje jest priznanje za uspješnu suradnju te izniman doprinos u zaštiti, unapređenju i razvoju obrtništva. Zlatnu diplomu za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje obiteljske tradicije dodijelio je Zdravku Požariću. 
Srebrnu diplomu nagrađenima je dodijelio predsjednik Šabić to Branku Hlebetinu za dugogodišnji uspješan rad i sudjelovanje u humanitarnim projektima, Stjepanu Bezuhu za uspješne rezultate u poslovanju obrta, te angažiranosti u radu lokalne samouprave, Ilonki Kurtanjek Vicković za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje obiteljske obrtničke tradicije te Francu Požgaju za dugogodišnje uspješno poslovanje obrta. 
Priznanje „Žena obrtnica“, kojeg Komora uručuje za postignute iznimne rezultate i uspjehe u poslovanju obrta, dobile su: Ljijana Cujan, Dubravka Blažević i Mirjana Nemčić. 
Za budući doprinos u razvoju obrtničkog komorskog sustava i obrtništva u cjelini, obrtnicima početnicima do 35. godine života Obrtnička komora Zagreb dodjeljuje priznanje „Mladi obrtnik/Mlada obrtnica“. Priznanje je uručeno Vladi Odribožiću, Marini Dobošić te Tomislavu Lušiću.
Obrtnička komora Zagreb je priznanjem „Najstariji obrt“, za dugogodišnji uspješan rad i očuvanje obrtničke tradicije obrtima čija tradicija traje preko 90 godina, nagradila obrtnika Ivana Babića, vlasnika Caffe bara „Babić“ te obrtnicu Vesnu Hrkač, vlasnicu obrta za usluge „Knjigovežnice 1924“. Nagrađena gospođa Vesna Hrkač obratila se skupu u ime svih nagrađenih. 
Nakon podjele priznanja i diploma, potpisan je  Sporazum o suradnji i prijateljstvu Obrtničke komore Zagreb s Obrtničkom komorom Vukovarsko srijemske županije. Povelju o suradnji  potpisali su predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr.sc. Mirza Šabić  i Tomislav Tomičić, predsjednik Obrtničke komore Vukovarsko srijemske županije. 
Svojim dolaskom ovaj događaj uveličali su ravnatelji obrtničkih i srednjih strukovnih škola, partneri u projektu Artifex, potpredsjednici Obrtničke komore Zagreb, predsjednici udruženja, kao i tajnici, članovi Skupštine, Upravnog, Nadzornog odbora, članovi Cehova, Odbora i Komisija Obrtničke komore Zagreb. 

HRT Radio Sljeme o održanoj Skupštini