Nagrađenim učenicima uručeni mobiteli, a školama zahvalnice za posjet 3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu

U sklopu 3. Zagrebačkog obrtničkog sajma među raznolikim poklonima i promotivnim materijalima, održala se i bogata nagradna igra za učenike osnovnih škola na kojoj su mogli osvojiti tri smartphone mobitela. Među mnogobrojnim prijavama, djelatnici Obrtničke komore Zagreb izvukli su sljedeće dobitnike: učenicu Ajnu Korajlić iz Osnovne škole dr. Vinka Žganca u Kozari boku, učenika Juraja Starčića iz Osnovne škole Đure Deželića u Ivanić Gradu, te učenika Filipa Martinčevića iz Osnovne škole Gustav Krklec, Područna škola Druškovec iz Varaždinske županije.
Djelatnici Obrtničke komore Zagreb predali su osobno mobitel učenici Ajni iz Zagreba, a školi zahvalnicu za sudjelovanje i organizirani posjet 3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu.

Ivanićgradski učenik dobitnik nagrade na ZOS-u

Za vrijeme održavanja Zagrebačkog obrtničkog sajma, sajam su uz mnoge osnovnoškolce posjetili i učenici OŠ Đure Deželića iz Ivanić-Grada. Uz veliko zanimanje i interes za obrtnička zanimanja učenici su obilaskom sajma zaigrali i nagradnu igru. Najviše sreće imao je učenik Juraj Starčić iz Ivanić Grada. Učeniku je, u ime Obrtničke komore Zagreb, nagradu uručila predsjednica Udruženja obrtnika Ivanić-Grad Marina Hrastić. Poseban naglasak na kvalitetu i organizaciju ZOS-a i veliko zadovoljstvo posjetom istog izrazila je ravnateljica Osnovne škole  Ines Tudović kojoj je tom prilikom uručena Zahvalnicu Obrtničke komore Zagreb. Mladi učenik dobitnik mobilnog uređaja istaknuo je oduševljenost posjetu Sajma zbog mogućnosti upoznavanja s raznim zanimanjima i isprobavanja istih i spreman je podijeliti informacije sa svojim prijateljima. 

Predsjednik varaždinske komore Milak donio u maruševečku osnovnu školu zahvalnicu i nagradu sa Zagrebačkog obrtičkog sajma
Otvorenje novoopremljene učionice za tehničku kulturu u OŠ Gustava Krkleca Maruševec, uređene prema najsuvremenijim standardima, bila je prilika i za dodjelu priznanja Školi od strane Obrtničke komore Zagreb za sudjelovanje na 3. Zagrebačkom obrtničkom sajmu.
Maruševečki osmoškolci na Sajmu su sudjelovali na inicijativu Obrtničke komore Varaždinske županije, koja je u Zagreb - u suradnji s Varaždinskom županijom -  dovela 400-tinjak osnovnoškolaca.
Posjet je organiziran u svrhu promocije obrtničkih zanimanja.
Na Sajmu je za učenike bila organizirana i nagradna igra, čija je glavna nagrada također otišla u Maruševec, a osvojio ju je Filip Martinčević, učenik Područne škole Druškovec.  
Mobitel je učeniku predao predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije, Mario Milak te mu poželio dobar uspjeh u školi. 
Uručujući zahvalnicu ravnatelju maruševečke Osnovne škole Tomislavu Vinceku, predsjednik Milak je istaknuo važnost poticanja učenika na upis u obrtnička zanimanja. 
On smatra da je takvo jedinstveno opremanje učionice za tehničku kulturu izvrstan način da se učenici upoznaju s načinom izrade konkretnih predmeta.
"Naš zadatak u Obrtničkoj komori je da zastupamo obrtnike, ali i brinemo o tome da se što više djece u odabiru škole odluči za strukovna zanimanja, odnosno jednog dana nastave obrtničku tradiciju" rekao je Mario Milak.