Održan sastanak na temu poticanja i osiguravanja provedbe učeničke prakse učenika pripadnika romske nacionalne manjine

U Obrtničkoj komori Zagreb, 28. veljače, održan je sastanak vezan za temu poticanja i osiguravanja provedbe učeničke prakse učenika pripadnika romske nacionalne manjine. Sastanku je prisustvovao predsjednik Obrtničke komore Zagreb dr. sc. Mirza Šabić, ravnatelj Obrtničkog učilišta Dražen Maksimović te predstavnici Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, Službe za nacionalne manjine; Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša; Gradskog ureda za obrazovanje i Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Na sastanku se raspravljalo o poticanju poslodavaca - obrtnika na primanje učenika na odrađivanje praktične nastave zbog toga što učenici pripadnici romske nacionalne manjine teže pronalaze poslodavce koji bi ih primili na praksu.

Predsjednik Šabić upoznao je nazočne s mogućnošću zapošljavanja učenika pripadnika romske nacionalne manjine kod poslodavaca obrtnika te pozvao na suradnju s ciljem poboljšanja iste. Napomenuo je kako je potrebno stimulirati obrtnike kako bi učenici pripadnici romske nacionalne manjine lakše pronašli mjesto odrađivanja prakse te zaključio kako će se ostvariti kvalitetna suradnja između Obrtničke komore Zagreb, Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava, Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša, Gradskog ureda za obrazovanje te Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Predsjednik Šabić dobio je i poklon predstavnika Vijeća romske nacionalne manjine Grada Zagreba.

Ravnatelj Maksimović nazočnima je predstavio i edukativne programe koje organizira Obrtničko učilište.