Vrijeme blagdana, kao što nas uči poznata uzrečica, je vrijeme darivanja. Štoviše, potpomognuta medijima i bogatom ponudom trgovina, potrošnja se u prosincu naprosto razbukti. S obzirom na to da obilježava suvremeno društvo, ona je i važan dio modernog božićnog folklora – u kojem ipak ne bismo smjeli zaboraviti na neke estetske i etičke standarde.

Budući da je u moru konfekcije danas teško prepoznati kvalitetan proizvod, poneki savjet dođe kao dobar saveznik u kupnji. Vezano za to, pokrenuta je kampanja #kupujmoobrtničko pod sloganom “Stvarano srcem”. Osmišljena u vremenima pandemije i ekonomske neizvjesnosti, ova kampanja teži ukazati na vrijednost zagrebačkih obrta. Paralelno, služi kao promocija obrtničkih proizvoda na tržištu zasićenom industrijskom proizvodnjom. U vrijeme blagdana, složit ćete se, ova akcija je i dobrodošao putokaz za kupovinu. Topao, prigodan video emitiran na televiziji i plakati postavljeni diljem grada kao da poručuju – spojimo ugodno i korisno, kupujmo obrtničko!

U nadi da će ova kampanja pronaći put do vaših srca, a proizvodi put do vaših polica, upućujemo na videouradak s poznatim licima obrtnika. Isto tako, podsjećamo na katalog Zagreb Crafts Shopa – jedan klik dijeli vas od najposebnijih poklona u gradu!

 

Vaš Mravac Plavac