S prvim naznakama proljeća i ublažavanjem epidemioloških mjera, optimizam se stidljivo vraća u grad. Prolazeći Zagrebom, opet osjećamo stari puls – ritam gužvi, miris kave i glasova. Lijeno krstarenje Ilicom uspostavlja pogled na staru obrtničku ulicu, nisku postolara, ugostitelja i fotografa. To je, dakako, samo djelić u bogatoj ponudi obrtā. No, Ilica ima i svoje naličje, prostore koji čekaju na vlastitu svrhu. Primjer toga su napuštene, derutne radnje, izlozi od kojih odvraćamo pogled.

Upravo ova zagrebačka ulica je u fokusu atraktivnog Projekta Ilica. Projekt koji teži “osmisliti nove modele upotrebne uloge trenutno zapuštenih i nekorištenih prostora u Ilici te iznova osmisliti ulogu glavne gradske ulice” nizom akcija osvještava vrijednost zagrebačke žile kucavice. Tako je u lipnju održano događanje “Q'Art Ilica 2020. – Mi smo grad” koji je predstavio paletu obrtničkih struka i proizvoda, među ostalim, i one Zagreb Crafts Shopa. Novu priliku za promociju zagrebački obrtnici imat će već 18. 4., kada se održava novo izdanje Projekta Ilica. Znakovito nazvan “Ilica širom zatvorena”, ovaj Q'Art obilježit će zanimljiva novost. Naime, Ilica TV bilježit će svaki trenutak programa, pa će u njemu moći uživati i oni koji nemaju prilike prisustvovati. Koncerti, predstave i obrtničke “škrinje s blagom” – sve to, i mnogo više, nadohvat ruke uz Ilica TV!

Prijave za sudjelovanje na ovogodišnjem Q'Artu su u tijeku, a o njima, kao i o cjelokupnom događanju, saznajte klikom na link

 

Vaš Mravac Plavac