Ručni rad ugrađen je u same temelje obrtništva. Zbog procesa izrade i jedinstvenosti proizvoda, šetnja nekom obrtničkom radnjom često nalikuje šetnji umjetničkom galerijom. Razlika je što obrtnički predmeti, osim estetske, uglavnom imaju i znatnu uporabnu vrijednost. Štoviše, može se reći da ilustriraju onu “spojiti ugodno s korisnim”. Baš zato, kupnja od obrtnika, za razliku od kupnje konfekcijske robe, izgleda kao mali ritual. 

Ipak, pitanje koje se uvijek nameće je što – bolje rečeno – gdje kupovati. U jeku zime, na stranicama Zagreb Craftsa izdvojili smo unikate sa zagrebačkih ulica. 

Iako Postolarsku radionicu Zvonimir ne treba posebno predstavljati, vrijedi napomenuti da ovih dana imaju snižene cijene obuće. A ako ne nađete ništa za sebe, poigrajte se dizajnom i sami kreirajte idealne cipele! Radnja Zvonimir, naime, izrađuje obuću po mjeri.

Oštru zimu neće odnijeti, ali će je sigurno uljepšati šeširi Cahun! Dugovječnost ovog obrta, kao i vjernost ručnoj tehnici izrade, jamči unikatna, svevremenska pokrivala za glavu. Od slamnatih šešire preko vizira do šik Breton kapa – u Cahunu pokrivaju sve stilove i modne epohe.

Modni salon Dora poznat je po pročišćenim, romantičnim kaputima. U šetnji Gornjim gradom, gdje se smjestio ovaj ljupki salon, mogli biste nabasati na svoj idealni model! A osim kaputa, must-have modni komad su, dakako, i dobre cipele. U slučaju da vam ponestaje ideja, provjerite ponudu branda Cipele Lepen design! Spojivši estetiku i malo mašte, Lepen stvara komade koji na ulicama ostavljaju prepoznatljivi trag.

Nakon ovog pregleda, preostaje samo razgrnuti dosadnu zimsku maglu i uputiti se prema zagrebačkim modnim adresama!

Vaš Mravac Plavac