Pokretanje obrta zahtijeva vještinu, ali i mukotrpan rad godinama. Visoke izdatke, fizički i stvaralački napor. Iza lijepih obrtničkih izloga kriju se sati i sati truda. Jer, osim obrta, vlasnici  na plećima imaju radnike, često i njihove obitelji. Taj, etički aspekt silno je važan za rad obrta. Prošle godine korona-kriza dodatno je zaoštrila probleme. Tako se danas bez sumnje može reći – obrtnički poziv izazovniji je no ikad.

Upravo zato, svaka pomoć obrtništvu je dobrodošla. Program pogodnosti Artifex primjer je takve pomoći. Nazvan prema latinskoj riječi za volju obrtnika, Artifex je program popusta kod različitih poslovnih partnera. Od knjigovodstava preko ljekarni do hotela: raspon je bogat, s više od sto brandova. Bez obzira nude li popust na dio svoje ponude ili čitav spektar usluga, ovaj program dobro će doći svakom obrtniku/obrtnici. Važno je spomenuti, da bi se on koristio, nužna je Artifex kartica pogodnosti koja se može zatražiti putem pristupnice na linku. Osim toga, ondje su dostupne sve druge informacije vezano uz Artifex, poput cjelovitog popisa partnera.

Uz malo volje do lakšeg poslovanja – tako bi se mogla sažeti misija ovog programa, sve popularnijeg na šarenoj karti zagrebačkog obrtništva.

 

Vaš Mravac Plavac