Lockdown u koji nas je pandemija koronavirusa uputila na puna dva mjeseca ostavio je emotivne i društveno-gospodarske posljedice na zagrebačko obrtništvo, ali i omogućio pogled na stvari iz nove perspektive. 

Zagreb Crafts, platforma za oglašavanje obrtnika i obrta, kao i za promociju obrtničkih proizvoda u sklopu turističke ponude grada Zagreba, u neizvjesnim vremenima korone omogućila je kupovinu iz udobnosti i, što je još važnije, sigurnosti vlastitog doma. Bilo da ste ovisnik/ca o cipelama, zaljubljenik/ca u dizajnerski nakit ili originalne zagrebačke licitare, katalog Zagreb Craftsa neće vas razočarati. U virtualnom svijetu, Zagreb Crafts funkcionira kao obrtnička karta Zagreba i zagrebačkog prstena – pronaći ćete tu servis nalivpera, Perokliniku Vlaste Keranović smještenu na Jelačić placu, postolarsku radionicu Zvonimir vlasnice Nataše Trinajstić u zagrebačkoj Dalmatinskoj ulici i zlatarnu Lapidarium u Radićevoj, opremljenu zanimljivim autorskim nakitom. Osim toga, na stranicama Zagreb Craftsa dostupni su profili obrtnika opremljeni videima i kontaktima što omogućuje brzu komunikaciju i dogovor oko proizvoda, ali i upotpunjuje doživljaj kupovine.

Dakako, šetnju zagrebačkim ulicama ništa ne može nadomjestiti, ali priuštite si povremeno i šetnju Zagreb Craftsom. Više o platformi saznajte na ovom linku!

 

Vaš Mravac Plavac