U nedjelju, 20. rujna, u studiju Anton Marti na zagrebačkom Prisavlju održana je 85. Zlatna igla, modna revija koja Zagreb stavlja uz bok svjetskim modnim prijestolnicama. Četrnaest renomiranih domaćih dizajnera/ica, niz obrtnika/ca iz modne industrije, manekeni/ke i dva simpatična psića činili su okosnicu priredbe koja svoje prvo održavanje ima zahvaliti pariškim modnim trendovima, a svoj kontinuitet isključivo idejama i entuzijazmu domaćih modnih djelatnika/ca. Zlatna igla, najdugovječnija modna manifestacija u ovom dijelu Europe, ove godine opravdala je sva očekivanja i podigla razinu održavanja za buduće Igle. Evo po čemu ćemo je pamtiti!

85. izdanje Zlatne igle održano je uz pratnju Zagrebačke filharmonije koja je najljepše zagrebačke pjesme predstavila u novom ruhu. Modne kreacije naših dizajnera izmjenjivale su se uz bezvremenske hitove poput „Serbus Zagreb“, „Zagrebačkim ulicama“ i „Plava košulja“, sljubivši tako glazbene i modne klasike.

Ovogodišnja Igla predstavila je i zanimljivu igru zagrebačkih cvjećara i Škole za modu i dizajn. Crne haljine neobičnih formi i krojeva osvježili su cvjetni šeširi na glavama manekenki. Promišljeno i šik!

Mario Treščec iz frizerskog salona „Kefa“ učinio je da nakratko zaboravimo na aktualne epidemiološke mjere. Kako? Tako što je svojim oglavljima, ekstravagantnim pokrivalima za glavu prekrio zaštitne vizire na licima manekenki. Ujedno, pokazao je kako izgleda modna avangarda u frizerskom svijetu. 

Manekenke su uobičajeno sjajno prohodale catwalk, ali je zato jedan psić odbio prošetati modnom pistom! Živahni mješanac otkazao je poslušnost manekenki koja ga je zatim uzela u ruke i tako prošetala studijem Anton Marti. 

Uz spomenute anegdote, ali i ponos zbog standarda koji je Zlatna igla postavila tijekom godina, ne preostaje drugo nego čestitati 85. rođendan i poželjeti još barem toliko!


 

Vaš Mravac Plavac